Min sista vilja

Idag, efter jobbet, gick jag omkring i stan och bara kande. Insop stamningen, aterupplevde minnen och kande hur mycket jag alskar de har sneda husen, kanalerna, cyklarna, solen och manniskorna. Jag kande mig sa vemodig att jag fick aka hem och fa nastan-migran. Det ar ganska patagligt hur psykiskt betingad min migran ar, aven om jag inte alltid forstar anledningen forran langt efterat. Den har gangen lyckdes jag i alla fall varja mig. Tur det.

I alla fall. Att flytta med en maxgrans pa 20 kg innebar att man maste gora sig av med en dek grejer. Darav - testamente!

Jag vill att:
  • JonBoy ska fa min cykel
  • Honza ska overta min dator
  • Marie ska ha mina fyra ljuslyktor samt 53 varmeljus, vart gemensamma lakan/klotterplank som har varit stationerat hos mig de senaste manaderna, hattmajoren, fruktfatet samt all overbliven, men inte for gammal, mat
  • Kollektivet Pinocchio alla mina kryddor, sojan och de fyra disksvampar jag lamnar i kastrullskapet
  • Malin min poncho (slang den om du vill, men jag har hort att du var pa jakt efter regnskydd i hostas. Tyvarr kan jag bara erbjuda en billighetsvariant fran Blokker)
  • Tobbe, i brist pa annat (och for att du kan ha den pa jobbet), vackarklockan som jag snodde med mig fran knarkarfarbrorn som hyrde ut den forra lagenheten till oss
Sa roligt var det. Resten far aka med till Sverige. Apropa det, jag borde packa! Och stada. Och tvatta. Gud vet allt. Men det ar mycket jag borde. Skit samma, for ikvall ar det "see you soon-dinner" med Sabine och Sharon!

image70

Bildextra

Forst ut ar mitt jobb fran insidan!
image59
Kate gor sallad. Inget vatten kvar dar, inte!

image60
Anne och Luke sliter hart.

image61
<3

image62
Sa har hard blir man nar man jobbar pa Hard Rock Cafe!

image63
Den varsta playboyen i stan! Everybody loves Papa Joey.


Och nu; dagens hang med Tobbe, Malin, Marie och Lena-Karin pa Museumplein.

image65
I amsterdam! Fast inte sa lange till...

image66
Marie slidear genom a:et.

image67
Jag blev makta imponerad av Tobbes teknik! Han bevisade en gang for alla att det finns ett barn dar inne nagonstans.

image68
Tobbe och Malin pa plats i t:et.

image69
Efterat badade vi fotterna, lekte med en hund (Marie), fotade hunden (Tobbe) och forsokte undga att bli nedskvatt av hunden (jag). Det var nog da jag brande bade nasan och axlarna...

image70

Hejda

Idag har det varit good bye drinks for Mel och Rob som flyttar till Kuwait (!!) pa fredag. Rob var en av mina supervisors forut, men har nu fatt jobb som sales manager for en hotellkedja dar. Snacka om flyt!

Hursomhelst, att se deras farval fick mig att tanka pa mitt stundande avsked. Det ar mindre an tva veckor kvar nu och jag har borjat gora saker for sista gangen. Det kanns valdigt markligt. Innan tankte jag bara pa allt jag skulle aka TILL, nu blir allt jag kommer aka FRAN mer och mer patagligt. Jag vill inte! Hittills har jag bara sagt hejda till en person, som egentligen inte star mig sarskilt nara, men det var anda sa jobbigt att jag bavar infor de som jag verkligen bryr mig om.

Missforsta mig inte nu. Amsterdam har varit hur bra som helst och kommer alltid finnas i mitt hjarta. Jag angrar inte pa nagot satt att jag akte, men just nu ar det tungt. Jag antar att situationen ar lite speciell for mig - det ar andra gangen i mitt liv jag flyttar. Forsta gangen var nar jag flyttade hit. Da visst jag att jag med storsta sannolikhet skulle komma tillbaka och att allt skulle vara ungefar som vanligt. Den har gangen ar allt otroligt annorlunda. Jag vet inte om jag kommer se majoriteten av de jag har lart kanna har igen, an mindre bo i samma land som dem!

Forresten, blogg.se ar grymt elakt och jag kan inte svara pa kommentarer. Det kommer snart, I promise (under forutsattningen att blogg.se skarper sig, vill saga)! Tills dess:

Boel och Rebecka: Allt finns i de tidiga inlaggen, men kort kan man saga sahar - utbildningen jag ville ga lades ner for att lararen sa upp sig, jag hade inget att gora och min kompis
Marie fragade om jag ville flytta hit med henne., Jag ar inte den som ar den, and here I am. Och Rebecka, coolt att din pappa bor pa Westerstraat, det hade jag ocksa velat gora! Ha en kanonsemester, vem vet, vi kanske springer pa varandra?

Maria: Haha! Det ser ratt morkt ut for Umea, tyvarr, men jag haller tummarna for dig!

Uh. Jobb imorgon. Det ar nog det enda jag verkligen ser framemot att lamna!

image58

Zandvoort aan Zee

Dagar som denna ska man inte stanna i Amsterdam. Da ska man ta taget till Zandvoort for att andas havsluft ovh dricka kaffe pa stranden.

image53
"Sa skimrande var aldrig havet"

image54
...fast kallt var det!

image55
Jag blev bade blot och sandig av promenaden i havsbrynet.

image56
Vem kunde tro att Holland har bade hotellkomplex och oandliga sanddyner?

image57
Har kan vi snacka farsk fisk. Fiskbilen i full fart!

Nu ar jag trott, kall och har sand overallt. Men det var det helt klart vart. Arets forsta kanna-pa-vattnet, minnen, skratt och att se solen ga ned i horisonten (bara att se himlen mota havet var for ovrigt guld vart!). Det var minsann inte fel. Konstigt att jag inte gor det oftare. Jag har bara varit dar en gang innan, i oktober eller november, och da lovade jag mig sjalv att aka dit MINST en gang i manaden. Det hande uppenbarligen inte.


image58

Ansokningar

Igar tog jag mig i kragen och sokte kurser och program till hosten. Efter den forsta sorteringen fanns det inte mindre an 30 olika. VHS tillater max 20, sa jag satt dar ett bra tag och valde mellan latin i Uppsala och islandska i Lund, litteraturhistoria med genusperspektiv och fred i teori och praktik i Goteborg. Det var svarare an svart, trots att jag tvivlar starkt pa att jag nagonsin kommer lasa nagot av det.

Slutligen valde jag en skrivarkurs pa halvfart vid Goteborgs universitet. Det skulle jag nog trivas ganska bra med. Agna en del tid at det, ta vilket skitjobb som helst och allmant hanga runt i Goteborg. Hm.

Naja. De andra 19 platserna jag fylla i pa ansokningsblanketten togs upp av diverse random sprak, otaliga lingvistikkurser, informations- och biblioteksvetenskapsprogrammet och sprakteknologi. Det sistnamnda forvanade mig mest. Allt annat sokte jag forra aret ocksa, aven om det inte var i riktigt samma tappning. Goteborg stod helt klart for lejonparten av utbildningarna, Uppsala stod sig som god tvaa och Lund, Stockholm och Umea (!) slank ocksa in pa ett horn.

Vi far se om jag lyckes fa tummen ur och skriva ansokningar till follkhogskolor nu nagon dag ocksa. Suck. Det tar sa mycket energi. Jag ar nog en lat manniska.

Tss. Det kommer sakert sluta med nagot helt annat anda, till exempel att jag flyttar tillbaka hit. Vi far se.

Ah, jag glomde ju! Tyska en termin i Freiburg eller tva i Innsbruck? Det har jag ocksa tankt pa lange, men jag vet inte, jag... Svenska hogskolepoang och CSN fast det ar utomlands later ju inte tokigt, men a andra sidan... Tyska!?