Flyttförberedelser

Idag har Charlotta och jag varit i Göteborg. Tanken var att hon skulle handla massa nya kläder och skor. Hon behövde nämligen allt utom en klänning. Det hela slutade med att jag köpte mer saker än vad hon gjorde, tokigt! Vi hade väldigt kul i alla fall, och hann med en snabblunch på bästabästa saluhallshaket Alexandras med Beata och Rebecka också. I like!

Vi blev extremt jättetrötta ungefär samtidigt som pappa slutade jobbet, och tog bussen till honom för att åka vidare till IKEA. Ojoj. Det blev storhandling där, vilket kanske inte är så konstigt när man ska bygga upp ett helt nytt hem. en säng, massa olika köksprylar och tusen andra saker blev det. Det tog knäcken på oss allihop, men ohhh, vad roligt det ska bli att flytta!

På söndag bär det av. Från och med då är jag göteborgare. Jag har fått en liten etta i Krokslätt via SGS. Gotta love my sister som tvingade mig att ställa mig i kö för drygt två år sedan, innan jag hade minsta lilla tanke på att någonsin plugga i Göteborg...

Hemförsäkringen är fixad, folkbokföringsadressen införd, flyttkarlarna övertalade och de flesta flyttkartongerna packade. Jag får nycklarna i helgen och har då bara all uppackning kvar ;)

I övrigt vill jag lovsjunga hösten och den friska, kalla luften. Imorse var det frost på rutan och nu kan man gå promenader i tjocka halsdukar. Jag insåg inte att jag saknade det förrän igår, när den speciella höstkänslan kom smygande...

Imorgon väntar veglasagne och skönt sällskap på Instön, perfa! Frågan är bara; när ska jag söka jobb?

Den annalkande hösten

Gott folk. Om en vecka har jag gått på mitt livs första universitetsföreläsning. Det ska bli spännande.

Såhär ligger det till; jag ska läsa en skrivarkurs vid Göteborgs universitet i höst. Kursen är på halvfart, så jag hoppas hitta ett jobb också. Just den fronten hade kunde jag har jobbat lite mer på, känner jag, men förhoppningsvis löser det sig så småningom.

I alla fall. Efter ett år utan skolböcker ska det faktiskt bli kul att börja plugga igen. Med tanke på hur jag vanligtvis reagerar när jag tvingas plugga kommer jag säkert klaga mycket framöver, men förhoppningsvis kommer jag få ut något av det också... Det är jag förresten säker på att jag kommer att få, men det är ju bra om jag har lite kul samtidigt.

Jag måste erkänna att jag är lite nervös också. Allt känns så nytt. Det är lite märkligt, med tanke på alla år jag redan har spenderat i skolbänken. Det här känns ändå så.. annorlunda. Seriöst jämfört med allt annat jag har gjort, framför allt jämfört med det senaste året. Det är egentligen konstigt eftersom alla jobb jag har haft har inneburit mycket mer ansvar än vad det egentligen är att plugga, eftersom den enda skolan spelar roll för är mig själv, medan misstag på jobbet kan leda till konsekvenser för massa andra människor.

I alla fall så har jag lyckats registrera mig via internet, jag har hittat en lista över kurslitteraturen på internet (men borde de inte höra av sig per post också?) och jag har konstaterat att jag borde försöka ta reda på var och när föresläningen på torsdag är. Det är alltid ett framsteg.

I'm still alive

Tro det eller ej, men jag lever fortfarande och med den kraft jag har, ska jag försöka blåsa liv i bloggen också. En internetlös sommar är orsaken till torkan här, men förhoppingsvis är en bättring att skåda.

Om jag hade bloggat i sommar, hade bloggen hetat "Matilda knegar i kassan", "Matilda klipper gräs", "Matilda festivalar" och "Matilda på återbesök i A'dam". Den här regniga sommaren kanske ändå är värd mer än så, så låt oss börja från början.

Matilda knegar i kassan
Historien om min kassakarriär började för drygt två år sedan, då jag fick sommarjobb på en ICA Supermarket i ett typiskt bohusländskt kustsamhälle, som är helt dött på vintern men full fart på sommaren. För tredje sommaren i rad avverkade jag de obligatoriska åtta veckorna med att serva stammisarna, klaga på sommargästerna (som jag själv givetvis tillhör, ack ve) och lida av arbetsskadan att rabbla PLU-koder varje gång jag handlar.

4747? Kålrot!
4229? Bananer!
1113? Torkade grisöron!

Vad kan man mer säga om detta sommarjobb? Jo, mina jobbarkompisar tillhör de skönaste i världen, och trots att det är ett enformigt arbete så tycker jag faktiskt att det är kul, tro det eller ej.

Matilda klipper gräs
Såhär är det - anledningen till att jag är på ovan nämnda ställe varje sommar, är att vi har sommarstuga där. På senare tid har en enorm gräsmatta tillkommit. Jag har tillbringat timmar på detta "gärde". Det är förvisso ingenting emot vad övrig familj har gjort. Herregud, vad vi slått gräs, sågat ner träd, grävt upp stubbar, klippt gräs osv. Men fint har det blivit, och fint ska det fortsätta att vara.

image103
Exempel på hur det kan se ut.

I den här kategorin tillkommer även det som en vanlig sommar består av sol, bad och utgång, men som i år mest har varit böcker och kortspel. Allmänt häng, med andra ord.

Matilda festivalar
Krokstrandsfestivalen är en gammal kär tradition vid det här laget, och uppsöktes givetvis i år igen. Mången kär vän, fantastiska spelningar, galen dans och storslagen natur. I love it! Tack till Joel och alla andra som är med och fixar, och så klart till alla som ställde upp med trevligt sällskap!

image104
Allsångens mästare och tillika campingkombos.

I slutet av sommaren hanns även visfestivalen Kompledigt med. Ett sällan skådat fullspäckat program, där samtliga (utom möjligtvis publiken) överträffade förväntningar. Återigen får festivalpolarna guldstjärna för sin närvaro. Som kuriosa kan det nämnas att Köping är sammanträffandenas högborg - en bekants mamma dök upp på tåget, en amerikan tältade, liksom vi, utanför stationen och Rille och jag fick platserna bredvid varandra på tåget hem, trots att vi bokade med över en månads mellanrum.

Matilda på återbesök i A'dam
Amsterdam är fantastiskt, så är det bara. Trots att SAS sjabblade till det genom att:

1) Tappa bort mitt bagage på ditvägen
2) Vara tillräckligt försenade för att jag skulle missa mitt anslutningsflyg på hemresan

kan jag inte beskriva hur bra det var att åka dit. Nostalgivin, födelsedagsfest i katakomberna under kyrkan på Haarlemmerstraat, koffie verkeerd, Marie och de andra favoritsvenskarna,kindpussar, gratisöl på Hard Rock, öl över lag, flatbar, backpackers, Katie-Katie, polackerna, kanaler och otroligt mycket mer.