Skillnader

Ni vet, svenskar brukar anklagas for att vara kalla och osociala? T ex det dar klassiska exemplet att alla satter sig pa ett tomt sate pa bussen, istallet for att satta sig bredvid nagon?

Hollandarna ar nog annu varre. Sa fort bussen/sparvagnen/metron stannar och nagra passagerare gar av, sa flyttar de sig raskt till en "battre" plats, dvs en plats for sig sjalv sa fort de kan, innan de nya passagerarna har kommit pa. Det har jag nog aldrig sett nagon gora i Sverige.

Nagot annat som skiljer sig ar sophamtningen. Kanske laste ni i forra inlagget om stolen vi hittade pa gatan? Det ar inget ovanligt har. Tva ganger i veckan ar namligen det sopdag. I mitt omrade ar det tisdag och fredag. Da staller man helt enkelt ut allt man vill bli av med pa gatan. Nasta morgon kommer sopbilen och hamtar det. Jag tror att  det finns vissa mobeldagar eller grovsopedagar, men jag vet inte nar det ar. Hursomhelst, man kan hitta allt mojligt i soporna! Diverse mobler, lampor, porslin, klader, allt! Man skulle helt klart kunna inreda ett helt hem pa det viset.

En skillnad av det lite mindre slaget ar trafikljusen. Ni vet, vanligtvis vaxlar de gront-gult-rott  eller rott-gult-gront. har ar det som vanligt nar det blir rott, men nar det gar at andra hallet sa at det bara rott-gront. Det ar helt forvirrande och jag forsoker rivstarta med cykeln varje gang. Det ar mindre lyckat.

Posten bor ocksa namnas. Lordag fungerar som vardag i dessa sammanhang. Yes! utropar Matilda glatt, och bejublar aven snabbheten hur postvasendet. Tyvarr har jag forstatt att den inte ar lika saker som den svenska, for flera brev har kommit pa villovagar.

Det finns sakert tusen andra smasaker, men har ar i alla fall nagra.

Forresten, det snoar! Jag trodde jag skulle slippa det i ar...

Kommentarer
Postat av: Shawn

Hej Isabella!
Mitt namn är Shawn och bor i Stockholm. Jag driver en reklambyrå och vårt senaste projekt är att ge ut en studenttidning till Stockholms högskolor studenter. Tidningen kommer att innehålla allt mellan himmel och jord. Vi söker skribenter som studerar i utlandet. Jag har läst dina inlägg och tyckte det var intressant. Hör av dig om det låter intressant att skriva i vår tidning som student. Du kan maila mig [email protected]

Mvh Shawn

2007-02-11 @ 02:51:31
Postat av: Joel

Jag vet Matilda! Jag har dåligt samvete för det där med breven. Men eftersom både du och jag är så långsamma med att svara så blir liksom breven lätt liggande. Ditt hamnade i en låda mitt i flytten. Jag har inte tappat bort det, men det ligger liksom nerpackat, medans Maries kom mitt i flytten, så det hamnade liksom i ryggsäcken istället, om du förstår vad jag menar. Och det är ju lättare att svara på något färskt än något dammigt (typ).
Så jag vet, jag suger. Förlåt! Men det kommer! Jag ska skärpa mig!

Postat av: Matilda

Pah!

2007-02-21 @ 22:09:12
URL: http://syoamsterdam.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback