Prag, bl a

Jag hinner inte med!  Det ar sa mycket intryck och det ar sjukt kul att vara har. Vi kom igar eftermiddag (efter en fantastisk dag i Dresden, speciellt Neustadt var GRYMT! Kunsthofpassage var kul och haftigt, husen snygga och m,anniskorna trevliga. Det var bara att ta upp kartan sa kom nagon och fragade om man behovde hjalp. Altstadt var ocksa haftigt med gamla byggnader, men vi trottnade ratt fort... Anmarkningsvart ar att min forsta tanke angaende Dresden var: "Hmm, bombades inte det massa under andra varldskriget", men la det snabbt pa hyllan eftersom det fanns sa mycket snyggt kvar. Ganska snabbt enades vi dock om att forsta intrycket var ratt, ganska lustigt).

image94
Lite Dresden, otrolig brunch vid floden

Tagresan mellan Dresden och Prag var ocksa fantastisk. Vi satt och gapade hela tiden. Elbes flodravin,  terasserna, de sma pittorerska byarna,  ALLT!  Det var verkligen haftigt, sa haftigt att vi skalade i den polska 50 kronorsvodkan. Nar vi kom fram till Prag hade den markligt nog tagit slut och vi var inte svarovertalade nar en tjeckisk tjej vill kora oss till sitt vandrarhem.  Val dar insag vi att vi verkligen inte ville bo dar och flydde. Eftersom taget inte stannade pa centralstationen, hade vi anda fatt gratis skjuts in till stan och trskade glada i hagen runt tills vi hittade ett annat hak. Vi petade i oss mat och fortsatte kvallen pa ett rastastalle som luktade misstankt likt Amsterdam, men med billig ol och trevlig bartender. Kanon! Innan vi kom i sang lyckades Joel nastan bli tagen av polisen och en hel del oivasentligheter ventileras med en snubbe fran Oklahoma. Trevligt, och efter att ha sovit som stockar var vi redo for en heldag pa stan!

Naja. Forst letade vi upp Hostel Elf, som vi blev helt foralskade i bada tva. Vi trivs som fiskarna i vattnet och skulle helst vilja sitta har hela tiden, men det ar ju lite synd nar man har en sadan stad som Prag runt knuten... Sa vi begav oss ut och idag har vi gatt, gatt och gatt. Forsta stoppet var den astronomiska klockan, mycket fin! Alldeles vagg i vagg  var det for tillfallet en Daliutstallning, och eftersom Dali ar Joels favoritkonstnar sa tog vi oss en titt pa den. Coolt, men utstallningen pa Tjorn for nagra ar sedan, dar jag sag hans akvareller var nog snappet vassare.

Sedan tittade vi pa slottet (tydligen det storsta i varlden) och utsikten. Det finns sinnesjukt mycket utsikt i den har staden. Vackert!  Sakert gjorde vi mer, men det kanns inte sa viktigt... Vad som ar sakert, ar i alla fall att vi letade efter det kommunistiska museet, som enligt uppgift ska ligga i samma hus som Prags storsta McDonald's, men istallet hamnade vi pa den osterrikiska ambassaden. Vi skyller allt pa Lonely Planet, som hade fel numreringar pa kartan... Hur som helst, sa gav vi upp da och tog forsta basta sparvagn hem och sov. Nu ska jag ut och traffa Tereza, min hyresvard fran Amsterdam, som ar fodd och uppvuxen har i stan. Kul, kul!

Imorgon aker vi antagligen vidare igen, men jag vet inte vart... Skulle tro att det blir nagon annanstans i Tjeckien, men det kan ocksa bli Osterrike, Slovakien eller Ungern. Uppdatering kommer!

image95
Prag har ocksa vatten och broar

image96
...och utsikt


image97


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback