Mysteriet Nathan

Var hyresvard i den gamla lagenheten heter Nathan. Han ar en amerikani femtioarsaldern, har bott i Amsterdam sedan urminnes tider och verkar mest mysa runt. Han hyrde ut lagenheten for att han skulle flytta ut pa landet ett tag och bygga en farm. Med sig tog han sin ganjaodling. Han lamnade med loftet att komma forbi da och da for att hamta post och hjalpa oss med eventuella problem.

Efter nagra veckor skickade han ett sms och meddelade att han skulle till Oktoberfesten i Munchen. Inga problem, han skulle anda ha med sig telefonen om det var nagot. Efter ytterligare en tid, nar vi berattade att rakningarna hade borjat anhopa sig, svarade han att han hade skadat sig och lag pa sjukhus i Tyskland. Han var for dalig for att aka hem.

Tiden gick. Vi kande mer och mer att vi behovde fa tag pa Jeff, som grannarna kallar honom, for att bestamma nagot om deposition och sa vidare. Det var sagt att vi skulle bo kvar tills den fjarde januari, med eventuell forlangning en manad till. I sa fall skulle depositionen vara hyra for den sista manaden.

Nu ar det inte sa lang tid kvar till den fjarde januari. Jag skamtar inte da jag sager att jag har forsokt ringa honom varje dag i flera veckor. Marie har mailat honom ocksa, men han svarar inte pa nagot. For ugnefar en manad sedan stangdes TV:n och Internet av.

Sa. Nathan, den gode hyresvarden, ar helt okontaktbar och har slutat att betala rakningarna. Tack! Jag undrar om han lever. Och nar de drar el och gas.

Vi vill saklart garna ha tillbaka vara pengar. Den enda utvagen ar att hyra ut. Jobbigt om han skulle dyka upp, bara... Han kan val i och  for sig itne saga sarskilt mycket, eftersom vi sa att vi skulle horas om januari och han ar den som det inte gar att fa tag i, men anda. Det ar surt om det skiter sig.

Situation som denna verkar dock inte hora till ovanligheterna i Amsterdam. Jag kanner en tjej som bodde i ett skjul (!) i nagons tradgard i nagra manader. For det betalade hon dyra pengar, trots att det knappt var isolerat. Efter ett tag fick hon reda pa att hennes hyresvard holl pa att bli vrakt, eftersom hon inte hade rad att betala hyran. Hon lanade ut pengar for att sjalv inte bli satt pa gatan. Nar hon sedan flyttade darifran hade hon fatt tillbaka varken lanet eller depositionen.

Apropa andra markliga losningar sa har vi lagenheten med toalett i vardagsrummet. Kommentar fran en av tjejerna som bodde dar: "Asch, det ar inte sa jobbigt. Vi kan diskutera vad vi ska kaka till middag samtidigt som vi utrattar vara behov". Personligen hade jag hellre skrikit  genom toalettdorren om det var sa brattom att bestamma vad man skulle ata. Fast a andra sidan ar det nog manga som inte skulle kunna tanka sig var dusch i koket heller...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback